Muuseum täidab koolivaheaja hinnatud perefilmidega

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Seltsimees laps” pälvis hiljuti Lõuna-Koreas Busani filmifestivalil publikupreemia.
“Seltsimees laps” pälvis hiljuti Lõuna-Koreas Busani filmifestivalil publikupreemia. Foto: Erakogu

Pärnu uue kunsti muuseumi kinosaalis on tuleval koolivaheajal võimalus vaadata hinnatud anima-, pere-, komöödia- ja draamafilme. Eesti teoste kõrval linastuvad Prantsuse filmid.

Ekraanile naaseb režissöör Moonika Siimetsa „Seltsimees laps“, mis äsja Lõuna-Korea Busani filmifestivalil publikupreemia pälvis. „On üllatav, et meie väikse Eesti lugu puudutas Aasia suurima filmifestivali publikut sedavõrd, et nad filmi oma lemmikuks valisid,“ rääkis režissöör. Linateos viib vaatajad Nõukogude Eesti 1950. aastasse, mil kuueaastane Leelo näeb pealt oma koolidirektorist ema arreteerimist. Kummalises kahepalgelises maailmas püüab tüdruk ema tagasituleku nimel olla võimalikult tubli, kuid satub sekeldustesse ja aina segasem näib seegi, mida hea laps olemine tähendab.

„Seltsimees laps“ linastub muuseumi kinos 23. ja 26. oktoobril kell 16.

“Paharet rebane ja teised lood”
“Paharet rebane ja teised lood” Foto: Erakogu

Samuti jõuab ekraanile Prantsuse ja Beligia perefilm-komöödia „Paharet rebane ja teised lood“, mis on vürtsitatud rohke huumoriga ja mõeldud pere pisematele vaatajatele, ent paelub täiskasvanuidki. See on lugu maakoha ja metsa tegusast elust ja loomadest. Peategelane rebane arvab, et on kana ja vahel jänes, kes käitub nagu toonekurg ja part, kes tahab saada jõuluvanaks.

Animafilm linastub kinos 24. oktoobril kell 16 ja 28. oktoobril kell 14.

“Ernest ja Celestine valmistuvad talveks”
“Ernest ja Celestine valmistuvad talveks” Foto: Erakogu

Prantsusmaalt jõuab muuseumi teinegi perefilm-animatsioon „Ernest ja Celestine valmistuvad talveks“, mis räägib suurest heasüdamlikust karust Ernestist, kes armastab mängida muusikat ja süüa moosi, ja tillukesest hiireorvust Celestine’ist, kes karu poole elama asub. Film jutustab karu talveks valmistumise seiklustest ja metshani Bibi peagi algavast lõunamaale lennust.  

Perefilm linastub kinosaalis 25. ja 28. oktoobril kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles