Pärnumaa jahimehed on lasknud 39 metssiga

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Elmo Riig

Septembri lõpu seisuga on Eesti jahimehed keskkonnaameti andmeil küttinud 1137 metssiga, neist Pärnumaal 39. Surnult leitud ja maetud on kogu riigis 31 ja seakatku tunnustega hukatud 12 looma.

Keskkonnaamet kinnitas septembris Aafrika seakatku ohjamiseks metssigade kohustusliku küttimismahuna 5575 isendit. Kui siiani oli tänavu enim sigu lastud Saaremaal (337), siis septembri lõpu seisuga on aktiivseimad olnud Hiiumaa jahimehed, kes on tabanud 348 metsanotsut. Vähim kütiti Jõgevamaal, kus kohustuslikust 130st oli kütitud 12 looma. Pärnumaa küttimiskohustus on 300 siga, lastud on 39.

31. augustiks oli Eestis uuritud 3564 metssiga, kellest 236-l esinesid Aafrika seakatku tunnused. Endiselt on Hiiumaa ainus ala, kuhu katk jõudnud pole.

Seakatku leviku piiramise eesmärgil võib jahieeskirja järgi metsseale pidada aasta ringi varitsus- või hiilimis- või ajujahti. Küttimismahu täitmist jälgib ja vajadusel muudab keskkonnaamet koostöös keskkonnaagentuuri, -inspektsiooni ja veterinaar- ja toiduametiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles