Erahuvikoolidest, spordist rääkimata

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvihariduse vajadusele vastav toetamine pole 2004. aastast korda läinud ühelegi Pärnu võimuliidule.
Huvihariduse vajadusele vastav toetamine pole 2004. aastast korda läinud ühelegi Pärnu võimuliidule. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Andes viimasel volikogu istungil linnavalitsusele ülesande algatada eelnõu, millega muudetaks eraharidustoetuste andmise korda nii, et Pärnu rahastaks erahuvikoole samas proportsioonis, kui seda teevad üle­jäänud Eesti omavalitsused, tundsin piinlikkust. Põhjuseks raha, mida maksab erahuvikoolidele Tartu linn või ­Tori vald võrreldes Pärnuga.

Imelik oleks kõrvutada suvepea­linna rahvaarvu ja rahalist võimekust Tartu või Pärnu lähivaldade rahvas­tiku ja finantsvõimekusega, kuid era­huvikoolide olukorda arvestades tuleb seda teha.

Pärnus on noortel üsna palju võimalusi vaba aega veeta ja huviharidust omandada. Meil on munitsipaalhuvikoolid: muusikakool, kunstikool, loodus- ja tehnikamaja. Sportida saavad noored eri MTÜde ja klubide lipu all.

Erahuvikoolid omakorda pakuvad mitmekesist valikut huviharidusega ­tegelda: tantsust kuni käsikellamän­guni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles