Raekotta riputati 21 kunstiteost vabadusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paarkümmend aastat tagasi Pärnus Kuninga tänaval üle mere Rootsist toodud sajandivanuse kivitrükipressiga litograafiakeskuse asutanud ja nüüd juba aastaid selle tööga Tallinnas jätkav kunstnik Jaak Visnap avas täna õhtul Pärnu linnagaleriis raekojas selsamal pressil trükitud teostest näituse “Vabadus 21. sajandil”, mis on 21 kunstniku suur kink 100aastasele Eestile.

“Selleks, et meie riigi 100. aastapäevast jääks kunstis alles midagi suurt ja ajatut, tuli luua Eesti kunstilukku üks maamärk, mis jääks ajas püsima. See on meie, kunstnike kingitus Eestile,” selgitas Visnap.

Aasta väldanud loomeperioodi jooksul sündis ja trükiti Eesti litograafiakeskuse graafikakojas 100 kunstikogumikku, igaühes 21 suuremõõtmelist vabadusest inspireeritud originaalteost. Autoriteks Raul Meel, Marko Mäetamm, Kiwa, Laurentsius, Visnap, Urmas Viik, Navitrolla, Kadri Alesmaa, Jüri Arrak, Leonhard Lapin, Hardi Volmer, Kadri Kangilaski, Evi Tihemets, Peeter Allik, Jaan Toomik, Ivar Kaasik, Liisa Kruusmägi, Tarrvi Laamann, August Künnapu, Maarit Murka ja Priit Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles