Kuuendikud võistlesid õpioskustes

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitahvel. Foto on illustreeriv.
Koolitahvel. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Õpioskuste võistluse Pärnumaa piirkonnavoorus osalesid 17 kooli kuuendikud viieliikmelistes võistkondades. Tallinna ülikool korraldab koolivaheajal üleriigilise võistluse, kuhu on kutsutud parim tiim linnakoolide ja parim maakoolide arvestuses.

Pärnumaad lähevad esindama Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond koosseisus Karl-Erik Volberg, Merili Raadik, Andri Hall, Joosep Pärn ja Tuuli Talts (juhendaja Eve Salla) ning Kilingi-Nõmme gümnaasiumi võistkond koosseisus Margaret Klettenberg, Iiris Kangur, Tuule Lind, Nora-Ly Saar ja Maarit Juhkamsoo (juhendaja Mari Karon).

Teise koha vääriliselt võistlesid Paikuse põhikooli õpilased Meribel Kuusik, Liisa Alliksaar, Mari-Liis Vismann, Karel Ratnik ja Rasmus Toodu (juhendajad Külli Jürisoo, Liina Kivisto, Maarja Tärk) ning Pärnu-Jaagupi põhikooli õppurid Marten Mets, Heidi Sasi, Elis Kristen Vaher, Hanna Greete Leas ja Karolin Figol (juhendaja Hele Nööri).

Kolmanda koha pälvisid Pärnu Kuninga tänava põhikooli noored Uku Kütt, Rasmus Prangli, Erki Roosme, Siim Saarse ja Aaron Unt (juhendajad Signe Leht ja Urve Paulmann) ning Vändra gümnaasiumi võistkond: Lisette Helena Maranik, Theodor Vaitmaa, Daniel Tedre, Patrick Lepik ja Mirko Sume (juhendaja Ave Naano).

Õpioskuste võistlusel on oluline osata kasutada teatmeteoseid ja töövahendeid. Osa ülesandeid lahendatakse arvuti abil. Pearõhk on otsitava teabe määratlemisel ja selle käsitlemise oskustel. Oluline on tunda teatmeteoste ülesehitust, leida tundmatu teose kasutamise juhised, valida ülesande lahenduse leidmiseks sobiv raamat või muu allikas.

Pärnumaa piirkonnavooru aitas korraldada Pärnu Vanalinna põhikool, võistlust toetas haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles