Greta Jaanson kannab noorte OMi lõpetamisel Eesti lippu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Jaanson pärast pronksist finišit noorte olümpiamängudel.
Greta Jaanson pärast pronksist finišit noorte olümpiamängudel. Foto: EOK

Argentinas Buenos Aireses toimub 18. oktoobri õhtul noorte olümpiamängude lõputseremoonia, kus Eesti delegatsiooni lipukandjana astub üles Eestile läbi aegade esimese suvise noorteolümpia medali võitnud sõudmise pronksmedalist Greta Jaanson.

Nii-öelda olümpialipu alla kuuluva hõbemedali rahvusvahelise võimlemisalade segavõistkonna koosseisus võitis Adelina Beljajeva.

Peale Jaansoni ja Beljajeva võitsid koha esikümnes teivashüppajad Eerik Haamer ja Marleen Mülla, naismaadleja Viktoria Vesso, odaviskaja Gedly Tugi, vibulaskja Hendrik Õun, vasaraheitja Annika Kelly, karateka Marta Ossipova, ujuja Ivan Štšeglov ning korvpallurid Kerr Kriisa, Aleksander Oliver Hint, Arthur Herman Entsik ja Jaan Erik Lepp.

Lõputseremoonia algab kohaliku aja järgi kell 19.30, Eesti aja järgi kell 00.30 ja sellele saab Eesti Olümpiakomitee (EOK) pressiesindaja teatel Olympic Channeli ülekande vahendusel kaasa elada kõikjal maailmas. Ülekandeid vahendab EOK erileht. Samuti saab noorteolümpia emotsioone meenutada ja taas läbi elada sotsiaalmeedias EOK lehtedel Facebookis “Olen Olümpiafänn” ja Instagramis Olympiafann.

EOK noorteprojektide juhi Merle Kaljuranna hinnangul on noorteolümpia olnud Eesti koondisele edukas. “Buenos Aires oli Eestile omal moel edukas juba enne algust, sest kvalifitseerumise sõel oli osavõitjate väiksema arvu tõttu tihedam kui suurtel olümpiamängudel, ometi suutis kvalifitseeruda varasemast rohkem Eesti sportlasi ja suuremal hulgal aladel,” rääkis ta. “Meie sportlased võistlesid suurepäraselt: Eesti sai esimese suvise noorteolümpia medali, kümme kohta esikümnes ja koondislased püstitasid arvukalt rekordeid: nii isiklikke kui ka Eesti omi. Suuta oma ettevalmistus vormistada senise sportlastee olulisimal võistlusel tippsoorituseks, oleks katsumus märksa vanematele ja kogenumatele sportlastelegi. Tugevaid tulemusi tuli eri aladelt – see näitab, et Eesti spordi järelkasv on tugev aladeüleselt.”

Iga nelja aasta tagant toimuvad noorte olümpiamängud vältasid 6.–18. oktoobrini Buenos Aireses, kus osales 206 riigist ligikaudu 4000 sportlast vanuses 15–18. Kavas oli 32 spordiala, sealhulgas olümpia debüütalad: BMX freestyle, lohesurf, breiktants ja rannakäsipall. Tänavused noorte olümpiamängud oli üldse esimene olümpiavõistlus, kus osales võrdne arv mees- ja naissportlasi.

Järgmised suvised noorte suveolümpiamängud toimuvad 2022. aastal Senegali pealinnas Dakaris, enne seda tuleb noorte taliolümpia 2020. aastal Šveitsis Lausanne’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles