Janno Hool kerkis maailma edetabeli kuuendale reale

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kvartett (paremalt) Mati Sepp, Janno Hool, Argo Rebane ja Karl Kolk on tulvil tahtmist jõuda aasta lõpuks maailma esikolmikusse.
Eesti kvartett (paremalt) Mati Sepp, Janno Hool, Argo Rebane ja Karl Kolk on tulvil tahtmist jõuda aasta lõpuks maailma esikolmikusse. Foto: Erakogu

Eesti meeskond, kus tallinlasest kapteni Mati Sepa juhendamisel sätivad soote pärnakas Janno Hool, pealinna purjetaja Ago Rebane ja Karl Kolk Saaremaalt, kerkis rahvusvahelise purjetamisliidu World Sailing Match Race edetabelis kuuendaks.

Pingerida juhib šveitslase Eric Monnini tiim, järgnevad itaallase Ettore Botticini, austraallase Torvar Mirsky, briti Ian Williamsi ja prantslase Maxime Mesnili võistkond. Harles Liivi meeskond asub edetabelis 84. kohal. Kokku on Match Race'i edetabelipunkte saanud 1178 meeskonda.

“Kuues koht maailma edetabelis tähistab meie tiimi kõige stabiilsemat hooaega. Kõikidel võistlustel, kus osalesime, jõudsime vähemalt poolfinaali,” rääkis kapten Sepp. “Esikoha võitsime regattidel Soomes ja Itaalias ning hõbemedali saime augustis Tallinnas Euroopa meistrivõistlustel. Hooaeg on plaanis lõpetada detsembris Bahreini võistlusega, kus edukas esinemine võimaldaks meil tõusu maailma esikolmikusse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles