Paikuse motomehed lõpetavad hooaja Gotlandi maratonil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni 50aastaste motomeeste klassis tuiskab rajale üle poole tuhande motosportlase.
Kuni 50aastaste motomeeste klassis tuiskab rajale üle poole tuhande motosportlase. Foto: Gotlandgrandnationale

Paikuse motoklubi võidusõitjad Toivo Nikopensius, Jüri Koger ja Endrik Raal panevad järgmisel nädalavahetusel pikale ja sündmusrohkele hooajale punkti maailma suurimal kestuskrossil Gotland Grand National.

Toivo Nikopensius (vasakul) läheb maailma suurimale motomaratonile juba 20. aastat, Endrik Raal stardib Gotlandil viiendat ja Jüri Koger kümnendat korda.
Toivo Nikopensius (vasakul) läheb maailma suurimale motomaratonile juba 20. aastat, Endrik Raal stardib Gotlandil viiendat ja Jüri Koger kümnendat korda. Foto: Paikuse motoklubi

Kolm tundi kestvale võidukihutamisele Rootsi armee tankodroomil, mida korraldajad reklaamivad Gotlandi põrguna, on registreeritud 15 klassis kokku ligemale 4000 sportlast.

“Põhjatute porimülgastega 21 kilomeetri pikkusel ringil mitmesaja konkurendiga koos kihutamine pakub ohtralt adrenaliini – selleta jääks hooaeg poolikuks,” kõneles Paikuse tiimi esinumber Nikopensius. “1983. aastal ellu kutsutud suurvõistlus on muutunud aasta-aastalt sedavõrd populaarseks, et tänavu otsustati kross korraldada kahel päeval, kuna sõitjad kippusid rada ummistama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles