Ly Kivikas: Siin ei saa ennast lõdvaks lasta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peretütar Aliise laskus sujuvalt spagaati, vend Raiko, ema Ly ja isa Kaimo Kivikas muhelevad tema vimka üle.
Peretütar Aliise laskus sujuvalt spagaati, vend Raiko, ema Ly ja isa Kaimo Kivikas muhelevad tema vimka üle. Foto: Urmas Luik

Kaisma küla pole suur, veidi üle 100 hingelise, kuid kuulus võsateatri, Suurjärve puhkeala, rahvamaja, muuseumi ja osaühingu poolest. Ettevõtet ohjab maakonna nooremaid põllumajandusjuhte, hiljuti 33. sünnipäeva tähistanud Ly Kivikas. Ema poolt hiidlane, on tal nägu alati naerul, hea sõna varuks ja teistelegi jagada tarkus: kui võtad kõike pessimismiga, ei jõua elus kaugele.

Osaühingu kontor asub Kaisma rüütlimõisa härrastemajas, luitunud Rootsi punases valgete aknaraamidega puitmajas, kus kunagi käisid toast tuppa Saaremaa aadlisuguvõsa Schmidti pere liikmed. Pargis põlispuude varjus sammaldub mälestuskivi siinse mõisavalitseja peres sündinud teadlasele, Eesti geoloogiale aluse pannud Friedrich Schmidtile.

Ly Kivikas paneb kitsukeses toas laual sülearvuti kõrvale. Kontoris istub ta omajagu, kuid eelistab vahetut suhtlemist töötandrilgi: pea 1300 hektarit haritavat maad, Kärdi suurfarmis 440pealine lüpsikari ja veel 353 noorlooma. Pooleli on noorkarjalauda ehitus. Tema tagala kindlustavad AS Tootsi Turba tootmismeistrist abikaasa Kaimo Kivikas ning lapsed Aliise ja Raiko, kes õpivad Pärnu-Jaagupi põhikoolis, käivad huviringides ja lustivad koduõues neljajalgsete sõprade Karri ja Simmu seltsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles