Kajab: kõik ei mahu sotsiaalkeskusse

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekeskus.
Hooldekeskus. Foto: Peter Byrne

Kolmapäeva, 10. oktoobri Pärnu Postimehes avaldati artikkel sotsiaalkeskuse ühe saali ümberehitusest (“Uued teenused kergendavad dementsete hooldust”, PP 10.10). Maja kasutavate ringide juhid kutsuti kokku alles järgmiseks päevaks.

Sotsiaalkeskus avati vaevalt seitse aastat tagasi ja sinna kolis kaks pensionäride ühendust: üks Tammsaare tänavalt ja teine Räämalt. Majas käib koos ­sadu eakaid.

Tekib küsimus, kas selline lühinägelik projekt annab alust lõhkuda vaevu seitse aastat tagasi renoveeritud maja. Kuulu järgi väga inetuks kujunenud koosolekul süüdistati meid, veel ise toime tulevaid vanureid, empaatia puudumises ja ähvardati, et oleme järgmised.

Vastupidi: saame probleemist väga hästi aru, kuid on lühinägelik arvata, et see vähene abisaajate hulk lahendab päevahoiu probleemi. See on just selle projekti autorite julmus võtta veel ise hakkama saavatelt ­eakatelt šanss säilitada füüsilisi ja vaimseid võimeid võimalikult kaua. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles