Galerii: ingerisoomlaste selts tähistas hõimupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati riiklikku hõimupäeva, tutvustamaks sugulasrahvaid, tugevdamaks Eesti, Soome ja Ungari kultuuri- ja hariduskoostööd ja seeläbi oma rahvuslikku eneseteadvustki.

Hõimupäevadel avaneb eestlastel võimalus kohtuda sugulasrahvastega: selle käigus teadvustakse tugevamalt rahvuslikku omapära ja kuulumist soome-ugri perre. Viimaste aastate teemapäevad on keskendunud Venemaa soome-ugri väikerahvastele, et toetada nende keelt ja kultuuri, mis venestamise ja üleilmastumise tõttu hääbuvad.

“See on nende väikeste rahvaste pidu, kel on veel elujõudu. Me oleme kui üks pere ja leidub inimesi, kes tahavad juurtest kinni hoida, et seda kõike oma lastele edasi anda,” sõnas Pärnu ingerisoomlaste kultuuriseltsi erahuvikooli Orvokki juhataja ja ürituse üks korraldajaid Katrin Hildunen-Alvela enne üritust.

ÜRO põlisrahvaste alalise foorumi ekspert ja aseesimees ning isuri seltsi Šoikula aktivisti Dmitri Harakka-Zaitsevi avas Nooruse majas näituse “Isuri naine”, mida saab kaeda kuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles