Galerii: Pärnu bussijaamas viisi üles võtnud soomlased musitseerisid täismajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esines bussijaamas Soome muusikute rühm Kesäpelimannit. Kontserti kogunes kuulama rohkelt rahvast.

Ettevõtmine toimus riikliku hõimupäeva puhul. Ürituse eesmärk on tutvustada sugulasrahvaid, tugevdamaks Eesti, Soome ja Ungari kultuuri- ja hariduskoostööd ja seeläbi oma rahvuslikku eneseteadvustki.

Hõimupäevadel avaneb eestlastel võimalus kohtuda sugulasrahvastega: selle käigus teadvustakse tugevamalt rahvuslikku omapära ja kuulumist soome-ugri perre.

Eile korraldas ühing kontserdi “Nyt on meillä lysti leikki”. Seal astusid üles seltsi enda kollektiivid: folkloorrühmad Kullero ja Mummot, segakoor Leivo, lasterühm Pikku Orvokki ja ansambel Sikost.

Tava tutvustada oktoobri kolmandal nädalal hõimurahvaid ja nende kultuure sai alguse aastal 1931. Nõukogude ajal katkenud traditsiooniga jätkati 1988. aastal. Seitse sügist tagasi võttis riigikogu vastu otsuse kuulutada hõimupäev riiklikuks tähtpäevaks, mil kodudes heisatakse lipud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles