Noortekeskuses saab arutleda nii vägivalla üle kui tutvuda tätoveerijaga

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskuses sisustatakse vaheaeg põnevate arutelude ja loengutega.
Pärnu noorte vabaajakeskuses sisustatakse vaheaeg põnevate arutelude ja loengutega. Foto: Mailiis Ollino

Koolivaheajal ei tasu mõttetööd unustada, sest algava nädala jooksul arutatakse Pärnu noorte vabaajakeskuses mitmel olulisel teemal. Kõik noored on oodatud kaasa rääkima ja kuulama kambavaimust ja välismaale õppima minekust ning tutvuma huvitava ametiga.

Täna kell 16 algav kambavaimu ja vägivalla arutelu on ajendatud hiljuti pealinnas juhtunust. Üheskoos leitakse noortekeskuses lahendus konstruktiivsetele konfliktidele, millised võivad olla karistused vägivallatsemise eest ja analüüsitakse, mida ja kuidas noortejõukudest meedias kirjutatakse ning mis võivad olla vägivaldse käitumise põhjused.

Kolmapäeval samal ajal tuleb külla ASSE Eesti organisatsioonist Kren Kask, kes räägib oma kogemusest ja jagab infot välismaal õppimise kohta. ASSE Eesti korraldabki rahvusvahelisi õpilasvahetusprogramme.

Reedel tutvutakse põneva töökohaga, mida tavaliselt noorukitele lähemalt ei tutvustata – tätoveerijaametit. Sellest tuleb kõnelema Argo Kaup Eye Candy Tattoo salongist. “Üritusel räägime tätoveerimisega seotud hügieenist ja ohutusest,” kommenteeris noortekeskuse noorsootöötaja Triin Mäger.

Üritus toimub noorte tugila programmi raames, mida rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ja Euroopa sotsiaalfondi kaasrahastatud programmi “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivelisuse parandamine” alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles