Firma lõpetas tegevuse ja loobub Loode-Pärnu krundist 

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loode-Pärnu tööstusala, kus on välja ehitatud tänavad ning rajatud kommunikatsioonid.
Loode-Pärnu tööstusala, kus on välja ehitatud tänavad ning rajatud kommunikatsioonid. Foto: Madis Sinivee
Green Tread AS soovis veel aasta tagasi tegevust laiendada, ent tahab nüüd Pärnu linnavalitsuse ees võetud töökohtade loomise kohustuse edasi anda muule firmale.

Läinud aasta kevadel nõustus Green Tread Loode-Pärnu tööstusalal Härma 11 krundile ehitama 2019. aasta lõpuks teenindus- ja laohoone ning esinduskaupluse ja looma 2020. aastaks 11 töökohta.

Firma plaanis tegevust laiendada ja pakkuda peale rehvimüügi sõidukite remondi teenust ning haagiste ja autode renti. 2015. aastal asutatud firma tegutses Aide ärikeskuses.

Kevadel andis ettevõte aga Pärnu linnavalitsusele teada, et  enamusosalusega aktsionär soovib tegevuse lõpetada ja projektiga mitte jätkata. 60 protsenti firmast kuulub Soome Green Tread OÜ LTD-le. Eesti ettevõte teenis mõlemal tegutsemisaastal kasumit, mullu oli see 49 412 eurot.

Varasem juhatuse liige Tarmo Tammiksaare kinnitas, et juriidiliselt on firma küll olemas, aga keegi ei toimeta enam sellega. Töötamise registriski puuduvad tänavu juunist andmed töötajate kohta.

Tammiksaare ütluse kohaselt leidis ta uue huvilise: Sonmak Group OÜ, mis on nõus Loode-Pärnu hoonestusõiguse üle võtma ja samadel tingimustel Härma 11 krundile maja püstitama. Sonmak Group teeb  peamiselt ehitustöid Soomes, ent viimasel paaril aastal on kinnitanud kanda Pärnumaal. Firma kõrvaltegevus on raamatupidamise ja personalitöö Eesti ettevõtetele, mille püsiv tegevuskoht on välismaal.

Esmalt peab aga Green Treadile kuulunud hoonestusõiguse võõrandamise kinnitama Pärnu linnavolikogu.

Hoonestusõiguse loovutamist Loode-Pärnu tööstusalal on ette tulnud varemgi. Alumiiniumuste ja -akende tootja Aluwin OÜ ei ehitanud ette nähtud ajaks tootmishoonet ja krundi sai endale väikeõlletootja Pernauer.

Pärnu linn ehitas ettevõtluse arendamise sihtasutuse toel Loode-Pärnu tööstusalale tänavad ja rajas kommunikatsioonid, et ettevõtjatel oleks mugav sinna ärihooneid rajada, ent vastu nõuab töökohtade loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles