Linn väljastas Raja tänavale planeeritavale lasteaiale ehitusloa

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raja ja Mai tänava ristmikule kerkib Pärnu neljas ujulaga lasteaed. Pildil Kastani lasteaia bassein.
Raja ja Mai tänava ristmikule kerkib Pärnu neljas ujulaga lasteaed. Pildil Kastani lasteaia bassein. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus andis tänasel istungil volituse ehitusloa väljastamiseks Raja 7 lasteaia-ujula püstitamiseks koos ehitise teenindamiseks vajaliku parkla, soojatorustiku, veevarustuse, sademevee- ja reoveekanalisatsiooni, side- ja elektrivarustuse rajamisega.

Pärnu Postimees on varem kirjutanud, et lasteaeda tahab linn paigutada kaheksa lasteaia- ja neli sõimerühma, milles jätkub kohti 216 mudilasele.

Ujulasse on kavandatud kaks basseini: lastebassein ja 25 meetri pikkune bassein 8 rajaga. Kolmas bassein, kus tööpäeviti ujuksid mudilased, ehitatakse lasteaiamajja.

Raja tänava lasteaiast saab Pärnu neljas ujulaga lasteaed. 14 munitsipaallasteaiast on praegu bassein vaid kolmes: Kastani, Mai ja Pöialpoisi omas. Koidula gümnaasiumi ujula on juba üsna kehvas seisus ja linnal on uut tarvis.

Kui ujula ehitatakse ainult linna enda raha eest, siis lasteaia ehitamiseks saadakse toetust Euroopa Liidu linnalisest meetmest. 15protsendise omaosaluse peaksid katma viis omavalitsust, mis abi küsisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles