Kinnitatud: esiti suleb Pärnus uksed kaks postkontorit

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse postkontor lõpetab tegevuse 1. novembrist.
Paikuse postkontor lõpetab tegevuse 1. novembrist. Foto: Karoliine Aus

Omavalitsuste vähenemise pärast soovis Omniva kaubamärgi all toimetav riigi­firma AS Eesti Post vähendada märkimisväärselt postiasutuste arvu Eestis. Praeguseks on aga ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Rene Tammisti sekkumisel laialdane sulgemine peatatud. Neid otsuseid, mis juba ­langetatud, tagasi aga ei võeta. Pärnumaal paneb uksed kinni kaks postkontorit.

1. novembrist ei saa postkontori teenuseid kasutada enam Paikuse osavallas. Kohalik pensionär Helle märkis, et on kasutanud sealse kontori teenuseid üliharva ja selle puudumine ei mõjuta tema toimetamisi. “Liigun veel ringi, käin linnas ja saan asjad seal aetud,” ütles ta. Samuti vastas Paikusel elav pensionär Raili: “Postkontoris pole ammu enam rahvamassi näinud. Pakiautomaadi juures toimetab inimesi aga alalõpmata, ju kasutatakse seda rohkem.”

Osavallakeskuse juhataja Kuno Erkmanni sõnutsi tahaks linnavalitsus postipunkti Paikusel kava kohaselt avada järgmise aasta mais lahti tehtavas Coopi kaupluses, kuid praegu veel ei ole selleks kokkuleppeid sõlmitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles