Videod ja fotod: pärnakas võitis Austraalias Võitmatute mängudel Eestile esimese medali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebel Ergo Mets paremal.
Veebel Ergo Mets paremal. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Veebel Ergo Mets teenis Austraalias Sydney olümpiapargis Võitmatute mängudel Eesti koondisele esimese medali, kui tuli ergomeetril nelja minuti sõudmises oma võistluskategoorias pronksmedalile. 

Ühe minuti sõudmises oli pärnakas seitsmes. 

"Võistlus oli raske, sest olin vahetult enne seda väikese külmetushaiguse külge saanud. Aga läks hästi: suutsin ilusasti oma tulemuse ära teha,“ rääkis Mets.

Ergo Mets.
Ergo Mets. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Peale Metsa võistles sisesõudmise eri võistluskategooriates kuus eestlast. Teine pärnakas, veebel Agor Tettermann oli ühe minuti sõudmises 11. ja nelja minuti sõudmises kuues.

Sydney kuninglikus botaanikaaias rattavõistlustel saavutas Tettermann eraldistardis kümnenda tulemuse, kriteeriumisõidus aga seitsmenda.

Elliot 7 klassi purjetamises oli Eesti paatkond Metsa osalusel esimeses eelsõidus kolmas, võitis teise eelsõidu ja saavutas finaalsõidus kuuenda koha. Kokku võistles 12 paatkonda.

Võistluste avatseremoonial osales külalisena Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes innustas võistlejaid mänge nautima. "Tundke rõõmu oma võistlusest. Võistluspäev on pidupäev, raske töö on tehtud,“ ütles president ja lisas, et elab kaasa kõikidele võistlejatele, sõltumata nende saavutatud tulemusest.

Mängude avatseremooniale eelnenud hommikul toimus mängude esimene medaliala, Jaguar Land Roveri täpsussõit, kus Eesti võistkonna esindajad Mets ja veebel Rasmus Penno saavutasid viienda koha.

Võitmatute mängud ehk Invictus Games on 2014. aastal Suurbritannia prints Harry ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Idee sai alguse, kui Harry külastas USAs vigastatud veteranidele mõeldud spordivõistlust ja soovis luua samasuguse rahvusvahelise võistluse. Invictus tähendab ladina keeles võitmatut.

Austraalias võistlevaid eestlasi on sel aastal 15. Nende hulgast leiab nii tegevteenistuses kui tsiviilellu naasnud veterane. Eestlased osalevad paljudel aladel, näiteks ujumine, jalgrattasõit, kergejõustik ja purjetamine. Eelmise aasta mängudel võitsid eestlased kaheksa medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles