Pärnu kohvikute nädalal käis 7000 külalist

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kohvikute nädalal olid eripakkumised nii tavalistel kohvikutel kui ka pop-up-kohvikutel.
Pärnu kohvikute nädalal olid eripakkumised nii tavalistel kohvikutel kui ka pop-up-kohvikutel. Foto: Ragne Värk

Pärnumaa maitsete aastale pühendatud kohvikute nädala pakkumistest sai osa 7000 külalist.

Pärnu kohvikute nädala korraldajate sõnutsi õnnestus neljas kohvikute nädal igati. “Sel korral avati kohvikute nädal Pärnumaa maitsete aasta tähistamiseks ühepäevakohvikutega kogu maakonnas ja neid külastas üle 2000 külalise. Tagasiside põhjal rõõmustas külalisi ühepäevakohvikute avamine ja tehti ettepanek sarnaseid ettevõtmisi sagedamini korraldada,” rääkis kohvikute nädala korraldaja Kadi Elmeste.

Kõige populaarsem kohvik oli seekord Tervis ravispaas asuv Purje raamatukohvik ja ühepäevakohvikutest menukaim Karjamõisa talufarm.

“Purje raamatukohvik rõõmustas külalisi sellega, et kohvikute nädala raames oli teenindussaali tulnud peakokk isiklikult, valmistades roogi otse külaliste silme all,” ütles Elmeste.

Väisajaid jagus nii Pärnusse kui ka kaugemale ja hea meelega sõideti linnast välja kohvikuelamuse saamiseks. Karjamõisa talufarmi peremehe Ahti Kuke kinnitusel käis nende ühepäevakohvikus ligikaudu 300 külalist, kellest kolmandik olid lapsed. Toidud valmisid külaliste silme all kohapeal sealsamas farmis kasvatatud toorainest. “Ühepäevakohviku juures oli avatud Karjamõisa Talufarmi minizoo, kus nägi lambaid, parte, kanu, paabulinde ja alpakasid,” lisas Kukk.

Pärnu kohvikute nädal vältas 6.–14. oktoobrini, et tutvustada Pärnu kohvikuid nii kohalikele kui ka linnakülalistele. Teemanädal viidi ellu koostöös ettevõtjate ja Pärnu linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles