Pärnumaale tuli maastikuvibu maailmameistrivõistlustelt kuld- ja hõbemedal

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Lauren naasis Lõuna-Aafrika vabariigist maailmameistrivõistluste kullaga.
Aare Lauren naasis Lõuna-Aafrika vabariigist maailmameistrivõistluste kullaga. Foto: Erakogu

Lõuna-Aafrika Vabariigis Elgro River Lodge'is Potchefstroomis vältasid 7.–12. oktoobrini maailmameistrivõistlused maastikuvibu laskmises. Seal osalesid Lääneranna vallast Lääne Vibulaskjate klubist Aare Lauren, kes naasis meeste jahivibu klassis kullaga ja tema abikaasa Aire Lauren, kes tuli naiste jahivibu klassis hõbedale.

Eestist võttis osa kaheksa sportlast viies vibuklassis. Koju toodi kaks esimest ja neli teist kohta: kaksikvõit naiste pikkvibus, esikoht meeste jahivibu, teine koht naiste jahivibu, meeste pikkvibu ja meeste traditsioonilises jahivibu klassis. 

Palavus pani võistlejad kõvasti proovile ja 411 võistleja hulgas oli 20 katkestajat. 
Palavus pani võistlejad kõvasti proovile ja 411 võistleja hulgas oli 20 katkestajat. Foto: Erakogu

“Ilmad võistluspaigas olid äärmiselt karmid,” nentis Aare Lauren. “Kui meile, põhjamaalastele, tavaliselt meeldivad soojad ja päikesepaistelised päevad, siis üle 30 kraadi varjus, mida leida oli väga keeruline, ja veel enam päikese käes oli väga kurnav. Võistluspäevad algasid hommikul kella viiest, millele järgnesid hommikusöök, sõit võistluspaika ja soojenduslasud harjutusväljakul. Võistlusrajad kulgesid maastikul, kus varju pakkusid vaid akaatsiad ja Vaali jõe ääres mõni lehtpuu,” rääkis ta.

Aire Lauren tõi Pärnumaale naiste maastikuvibu maailmameistrivõistlustes hõbemedali.
Aire Lauren tõi Pärnumaale naiste maastikuvibu maailmameistrivõistlustes hõbemedali. Foto: Erakogu

“Võistluste algus oli kell 9 ja raja läbimine kestis 15.30–16.30ni. Oli äärmiselt oluline tarbida küllalt vedelikku ja kaitsta end põletava päikese eest. Minul kulus rajal olles vähemalt 3–4 liitrit. Rasketest tingimustest räägib seegi, et võistlust alustas 411 osalejat ja lõpetas 391, katkestajaid seega 20,” selgitas ta.

Aire Lauren tõi Pärnumaale naiste maastikuvibu maailmameistrivõistlustes hõbemedali.
Aire Lauren tõi Pärnumaale naiste maastikuvibu maailmameistrivõistlustes hõbemedali. Foto: Erakogu

Võistlus toimus viiel päeval kolmes formaadis. Esimesel ja neljandal päeval lasti maastikuring: neli noolt ja 28 märki. Teisel ja viiendal päeval jahiring: samuti neli noolt ja 28 märki ning kolmandal päeval loomaring kolme noolega esimese tabamuseni, 28 märki. Viie päeva tulemused summeeriti, mille põhjal selgusid võitjad. Lõpuprotokolli sai tulemuse kirja 391 vibulaskjat 60 vanuse- ja vibuklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles