Pärnus toimub järjekordne akordionimuusika festival

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise ravispaas kohtuvad sajad akordioni- ja lõõtsamängijad Eestis, Lätist, Leedust ja Venemaalt. 
Tervise ravispaas kohtuvad sajad akordioni- ja lõõtsamängijad Eestis, Lätist, Leedust ja Venemaalt. Foto: Urmas Luik

Homme algab Pärnu 36. akordionimuusika festival, mis hõlmab endas kontserte, konkurssi, tantsuõhtuid ja pillimängijate kokkutulekut. Ürituse avab Tervise ravispaa saalis Narvast pärit muusik-pedagoog, akordionist Viktor Tarassov. Kontserdile järgneb festivali esimene tantsuõhtu.

Üritus loodi aastal 1984, mil aianduse ja mesinduse seltsi hoones toimus küllapillimeeste kokkutulek. Aastal 2005 kujunes üritusest kolmepäevane akordionimuusikale pühendatud festival ja sellises mahukas vormis korraldatakse seda siiani.

Korraldaja Valdo Värgi meelest suhtutakse akordionisse tihtilugu eelarvamusega. “Arvatakse, et eks ta üks jauramise ja piitsaplaksu pill ole. On tulnud ette olukordi, kus ei anta isegi mikrofoni ja monitore, sest mõeldakse, kas akordionil on selliseid aparatuure vaja,” tõdes mees, kelle sõnutsi avaneb festivalil võimalus pilli lähemalt tundma õppida ja mõista, et akordionilgi saab Beethovenit mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles