Olümpia andis noorele tulevikulootusele motivatsiooni

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Marii Kivikas (paremal) püstitas noorteolümpial isikliku rekordi.
Ann Marii Kivikas (paremal) püstitas noorteolümpial isikliku rekordi. Foto: Ivo Gonzalez

Kohalik tulevikulootus Ann Marii Kivikas naasis Argentinast noorteolümpialt rahulolevana.

Pärnu spordikooli ja SK Altiuse esindaja on alati seadnud spordis kõrgeid eesmärke, seega polnud pääs noorteolümpialegi mingi erand. Suvel U18 Euroopa meistrivõistlustel läbis ta pool staadioniringi isikliku tippmargi 24,78ga ja lõpetas tiitlivõistlused 14. kohaga. Kivikas mõlgutas mõtet, kas selline resultaat võiks tagada pileti iga nelja aasta tagant toimuva­tele noorte olümpiamängudele.

Treener Romet Mihkelsiga ­oodati pikalt rõõmusõnumit, mis 16aastase kergejõustiklase viiks maailma kuklapoolele parimatest parimatega mõõtu võtma. “Kui see uudis tuli, olin muidugi tohutult õnnelik ja tundus uskumatu mõelda, et suundun võistlustele, mis minuvanusele on tippvõistlus. Olümpiale minek motiveeris kindlasti trennides väga palju rohkem pingutama ja end maksimaalselt kokku võtma. Tundsin, et olen millegi väga suure ja tähtsaga hakkama saanud,” meenutas Kivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles