Wendre ja Ruukki jõudsid taas Eesti ettevõtete edetabelisse

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre madratsite tootmine Rääma tehases.
Wendre madratsite tootmine Rääma tehases. Foto: Urmas Luik

Postimehe koostatud Eesti ettevõtete edetabelisse jõudsid Pärnumaa firmadest mööbli ja kodutekstiili tootja Wendre AS ja katusematerjalide tootja Ruukki Products.

Pärnus ja Vändras tegutsev kangaid, kodutekstiili ja õmblustarbeid hulgi müüv ja madratseid tootev Wendre paikneb 66. kohal. 

Ettevõtte käive suurenes 2016. aastaga võrreldes 6,7 protsenti, 113,4 miljoni euroni. Kasum oli 8,4 miljonit eurot, tõustes tunamullusega võrreldes 15 protsenti. Ettevõtte toodangust enamik läheb välismaale.

2018. aasta septembri seisuga töötab Wendre tehastes 756 töötajat. Wendre kuulub Trading House Scandinavia AB kontserni. 

Edetabelis 90. kohal platseerunud metalliettevõte Ruukki Productsi 2017. aasta käive oli 83,3 miljonit eurot tõustes sellele eelnenud aastaga võrreldes 15,5 protsenti. Ettevõtte kasum jäi tunamullusega võrreldes samale 4,2 miljonile eurole.

Ettevõttes töötab septembri lõpu seisuga 128 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles