Vene keele festival elavdab keeleõpet

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene poeet Aleksandr Puškin.
Vene poeet Aleksandr Puškin. Foto: Repro

Reedel, 25. novembril saab teoks järjekordne ülelinnaline vene keele festival, mis sedapuhku toimub gümnaasiumiosa õpilastele.
 

“Et üleriigiliselt on toimunud juba viis niisugust festivali, otsustasime keeleõppe elavdamiseks ja oma keeleoskuse proovilepanemiseks organiseerida samalaadse ürituse siin,” ütles Pärnu Koidula kooli vene keele õpetaja Viive Korb, vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht.

Korbi selgituse kohaselt oodatakse vene keele festivalil osalema kõikidest gümnaasiumidest seitsmeliikmelisi võistkondi. “Tingimuseks on see, et viis õpilast oleksid eestlased, kaks aga vene taustaga – nemad on toeks ja abiks eestlastele, aitavad julgemini esineda,” täpsustas ta.

Võistkonnad loositakse kokku. Nii satuvad Korbi ütlust mööda ühe kooli õpilased eri võistkondadesse.

Õpilastel tuleb maha mängida tuntud vene muinasjutt, laulda karaoket vene lastelauludest, lahendada ristsõnu, kirjutada lõpp loole ja see ette kanda .

Auhindasid Korbi väitel ei jagata, sest see on sõpruskohtumine. “Tahame selle festivali muuta traditsiooniks,” lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles