Galerii: Pärnu Wasa hotelli juurdeehitis sai nurgakivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Wasa hotelli üle 4000ruutmeetrise netopinnaga juurdeehitis sai täna nurgakivi. Koos nurgakivi panekuga peeti ka peagi avatava majutuskoha sarikapidu.

Wasa hotelli juhatuse liikme Argo Pärna sõnutsi tekkis laienemisidee, kuna olemas oli detailplaneering. “Varem või hiljem tuli seda ellu viima hakata, kuna see nõukogude aja hoonekompleks oli amortiseerunud ega vastanud tingimustele. Ja oli valida: kas renoveerida vana või ehitada uus. Mõtlesime, et ehitame uue ja oleme rahul,” rääkis Pärn.

“Hotelli poolel on 56 numbrituba. Neile lisanduvad hoovipealsed majutusruumid ehk apartementtüüpi toad, mida on 18. Üheksa neist on ühe- ja üheksa kahetoalised,” loetles juhatuse liige.

Wasa hotelli juurdeehitisel on peale peahoone hoovis hubased apartementtüüpi numbritoad.
Wasa hotelli juurdeehitisel on peale peahoone hoovis hubased apartementtüüpi numbritoad. Foto: KOKO Arhitektid

KOKO arhitektuuribüroo arhitekti Liisi Uustali ütlust mööda tekitas juurdeehituse asukoht ja miljöö katsumusi.

“Konkursil võtsime väikese riski. Pärnu ranna väikeste ja hubaste hoonete skaala ootas väiksemat sisendit, kuigi konkursil olid nõutud suuremad mahud,” rääkis Uustal. “Otsustasime, et teeme midagi sellist, mis siia sobib ja oleme sellest kümne küünega kinni hoidnud. Ja oleme nii konkursitööst praeguseni suutnud hoida kolme põhipunkti: linliku skaalat, ruumilist kvaliteeti ja hubast atmosfääri.”

Hoone on projekteeritud KOKO arhitektide eestvedamisel, arhitektuuri on loonud Liis Uustal ja sisearhitektuuri Kadri Kaldam. Ehitust teostab Eston Ehitus ja hotelli rajamist rahastakse erakapitalil põhineva Supeluse Maja OÜ poolt. Ehitust alustati selle aasta märtsis. Wasa spaahotelli juurdeehitus valmib järgmisel aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles