Roolijoodik ei jõudnud kohtussegi, enne kui purjuspäi uuesti rooli istus (1)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus konfiskeeris korduvalt rooli purjuspäi istunud mehe auto.
Kohus konfiskeeris korduvalt rooli purjuspäi istunud mehe auto. Foto: Eero Vabamägi

53aastane Kalev ei õppinud oma veast. Ta ei jõudnud purjuspäi autojuhtimise ja avarii põhjustamise eest kohtu allagi minna, enne kui ta jälle napsisena rooli istus ja taas teelt välja tuiskas.

Tänavu 28. juuni õhtul istus Kalev purjuspäi autorooli. Sõit kestis plaanitust lühemat aega, kuna ta sõitis Pärnus Kaubamajaka juures vastu autot. Kohale jõudnud patrull mõõtis alkomeetriga, et mehe liitris väljahingatavas õhus oli alkoholi 1,24 milligrammi liitri kohta.

Tegemist on kriminaalse joobega ja nii saatiski Lääne ringkonnaprokuratuur septembris Pärnu maakohtusse kriminaalasja. Eelistung pidi toimuma 2. oktoobril. See lükkus aga edasi, sest Kalev jõudis enne uuesti joogisena rooli istuda.

Prokurör küsis kohtust toimiku tagasi, et kaks menetlust ühendada.

20. septembril kaotas täis peaga Kalev Tori vallas Kaansoo–Tori maanteel auto üle kontrolli ja põrutas vastassuunavööndi kaudu teelt välja. Joove oli suuremgi kui eelmisel korral: tema liitris väljahingatavas õhus oli alkoholi 1,33 milligrammi liitri kohta.

Täna jõustunud otsusega mõistis kohus Kalevi kokkuleppemenetluses mootorsõiduki korduvas joobeseisundis juhtimises süüdi ja määras talle poolteiseaastase vangistuse. Kohe tuleb sellest ära kanda kolm kuud ja kaks päeva.

Ülejäänud karistust ei pöörata täitmisele, kui Kalev ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime kuritegu.

Kohus võttis roolijoodikult aastaks juhiloa ja konfiskeeris tema auto. Menetluskulusid peab Kalev kinni maksma 1021 euro ja 24 sendi eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles