EKRE ei istu volikogus käed rüpes (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon Pärnu linnavolikogu istungil aktsioonis. Esiplaanil arvutiga Edmond Penu.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon Pärnu linnavolikogu istungil aktsioonis. Esiplaanil arvutiga Edmond Penu. Foto: Mailiis Ollino

Aastase tegevuse jooksul on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon esitanud Pärnu linnavolikogus 16 määrust eelnõuna, umbes 25 parandusettepanekut ja kuus arupärimist. Sügisilmade saabudes on volikogu sellel koosseisul täitunud aasta kooskäimise algusest. Hinnanguid ja arvamusi on olnud palju. Volikogu esimees Andres Metsoja (Isamaa) tõi 2. oktoobri Pärnu Postimehes avaldatud kirjutises (“Vastus Andrei Korobeinikule”, PP 2.10.) esile peamiselt volikogu istungitelt puudumised ja väitis, et volikogu opositsioon on selle aasta jooksul valdavalt tegelnud tühisõnalise tänitamisega. Mõistlik oleks vaadata asjade sisulist poolt.

Opositsioon on üle pika aja Pärnus ka tegelikult opositsioon. EKRE on uus jõud Pärnu linnavõimu ringkäendusega harjunud koridorides. EKRE alustas volikogus tööd plaaniga üritada ellu viia programmilisi lubadusi. Algatuste põhisiht on tagada Pärnu linna elanike heaolu.

Vanade poliitjõudude esindajate vastuseis on olnud tugev. Selle tulemusena on valdavalt kõik eelnõud ja muudatusettepanekud robotlikult, sisuliste selgitusteta, ammugi põhjalike aruteludeta tagasi lükatud. Tuletame meelde, millised EKRE ettepanekud on maha hääletatud. Soovisime, et lastega noored pered saaksid linna maafondist kodualuse maa jõukohase majaprojektiga, et soodustada noorte Pärnusse jäämist ja kodu rajamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles