Töötukassa toel õpib maakonnas enim inimesi hooldustöötajaks

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi toetab asutus nende erialade ja ametite omandamist, kuhu tulevikus vajatakse rohkem töötajaid. Nimekiri ametitest, mida toetatakse, muutub pidevalt.
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi toetab asutus nende erialade ja ametite omandamist, kuhu tulevikus vajatakse rohkem töötajaid. Nimekiri ametitest, mida toetatakse, muutub pidevalt. Foto: Urmas Luik

Tarvidus eri ametite ja oskustega töötajate järele muutub pidevalt. Tekivad uued ametikohad, mis nõuavad teistsuguseid oskusi kui varem omandatud. Samuti võib mõni inimene vajada tervislikel kaalutlustel uut töökohta, mis eeldab ümberõpet. Täiskasvanuna on seda sammu astuda aga tihti raske. Ühelt poolt ajaline aspekt, teisalt rahaline: tuleb tööl käia ja sissetulekut teenida.

Töötukassa on selle kõige toetamiseks viinud ellu programmi “Tööta ja õpi”. Töötust ennetavate teenuste pakkumisega alustas asutus juba mullu kevadel ehk umbes poolteist aastat tagasi. Paraku ei teata nendest kuigi palju. Kõnealused teenused on mõeldud töötajatele, kes vajavad tuge ametikoha vahetamisel või tööl püsimisel oskuste puudumise või aegumise tõttu. Samuti pakutakse tuge tööandjatele: toetatakse vajalike oskustega tööjõu leidmise ja ettevalmistamise ning ümberkorralduste tegemisega.

Kõige enam inimesi soovib ennast koolitada tasemeõppes. 2018. aastal on Pärnumaal 90 inimest esitanud avalduse tasemeõppes osalemiseks, 59 neist on töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi nüüdseks õpingutega alustanud. “Mõnele avaldusele oleme pidanud vastama eitavalt, näiteks avaldus on esitatud õenduserialale, kuid inimene on läinud hoopiski tasulisse iluteeninduse õppesse,” põhjendas Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles