Loodushoius varitseb oht kukkuda Euroopa auku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teadmised looduse toimimise kohta võivad olla head ja küsitletute vastuste protsent kõrge, kuid kui neid teadmisi ei osata elus rakendada ja jäädakse prügisortimise juurde, on viimane aeg mõista, et meidki varitseb oht kukkuda Euroopa auku: elatakse järjest paremini, aga liike jääb üha vähemaks. Murega rääkis sellest Pärnus Strandi konverentsihotellis kahepäevase arutelu lõpetanud vestlusringis keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk. Publiku moodustasid need, kes suunavad keskkonnaharidust, ja need, kes toovad looduses valitsevaid seoseid õpilastele koolitundides lähemale.

Konverentsil “Terve keskkond – terve inimene?” tutvustati keskkonna- ning haridus- ja teadusministeeriumi koostöös valminud keskkonnahariduse ja -teadlikkuse nelja aasta tegevuskava. Liisa Puusepp ja Mihkel Kangur Tallinna ülikooli ökoloogiakeskusest andsid ülevaate keskkonnaministeeriumi tellimusel turu-uuringute aktsiaseltsi küsitlusest. Selgus, et 84 protsenti elanikest hindas Eesti keskkonnaseisundi heaks ja vaid üheksa protsenti halvaks. Järeldus on tehtud ligemale 1500 vastanu põhjal, nagu selgus ökoloogiaekspertide jutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles