Jan Uuspõld tuleb Pärnu "oma jopega" ja jäljendab Jaan Tättet

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mairo Marjamaa, Jan Uuspõld ja Rene Puura.
Mairo Marjamaa, Jan Uuspõld ja Rene Puura. Foto: Heiki Roster

Jan Uuspõldu on nähtud nii Eesti draamateatri kui Vanemuise laval, tantsu- ja jäljendamisaates, Tartu hääletamas ja Ikla piiripunktis valge maikaga. Uuspõld on 44 eluaasta jooksul kehastunud kümnetesse kirevatesse rollidesse, rikastanud teatrit, hiljem rajanud tee Eesti monoteatrile ja stand-up’ile. Ühel pärastlõunal jutustas kodumaal tuuritav koomik-näitleja elumuudatustest, püstijalakomöödiast ja suvepealinna võlust.

Kui heidan pilgu teie graafikule, näen, et veedate iga päeva Eesti eri paigas. Kus te praegu olete?

Türil.

Mida aastatepikkune kodumaal rändamine teile on õpetanud?

Eesti on küll väike, kuid sellest hoolimata erinevad Põhja- ja Lõuna-Eesti ning saarte inimesed temperamendi poolest väga. Ja Eesti on tegelikult tohutult ilus. Väikesed paigad nagu Karksi-Nuia ja Kilingi-Nõmme on end hoopis teisest küljest avanud. Ma ei imesta, et siseturism viimasel ajal populaarsemaks on muutunud.

Peatusite hiljuti Indias, kus õppisite bhakti-joogaguru käe all. Kuidas selline võimalus teid kui inimest ja loomeinimest arendas?

Enda tundma õppimine ja enesega tegelemine muudab mind rahulikumaks ja samal ajal enesekindlamaks. Aastad teevad ka seda. Iga 44aastane on enesekindlam kui 20aastane. Ma ei oska öelda, kas India on kõigile õige variant, sest igaühel on oma tee. Usun aga, et olenemata sellest, kas tegeled seal joogaga või ei, muutud eneseteadlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles