Kalle Pilli kitarrimängukirg lõi lõkkele Rootsis

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Pilli Quintet avas Viljandi kitarrifestivali, ­kuna eelmisel aastal pälvis noormees Tiit Pauluse nimelise noore kitarristi preemia.
Kalle Pilli Quintet avas Viljandi kitarrifestivali, ­kuna eelmisel aastal pälvis noormees Tiit Pauluse nimelise noore kitarristi preemia. Foto: Rene Jakobson

Kalle Pilli on Eestis tunnustatud kitarrist, kes kuulub Liis ­Lemsalu bändi ja Kirke Karja Quarteti ning ühes Hedvig Hansoniga on neil duo. Vabakutselise pillimängija töö kõrvalt jõuab ta Kunda muusikakooli kitarrimängu õpetama.

Pilli on pärit Pärnu-Jaagupist, sealt algas tema teekond helimaailmaski. “Muusikakoolis valisin erialaks saksofoni, aga seda sain alles viiendas klassis mängima hakata, sest kohe oleks see olnud mulle liiga suur ja raske,” naeris Pilli. Enne unistuste instrumendi kättevõtmist õppis ta hoopis plokkflöödi- ja klarnetimängu selgeks. Esimest esinemist ta ei mäleta, küll aga meenub huvikooli väljasõit Rootsi, kui nüüdne kitarrist oli umbes 12aastane.

“Me ööbisime seal teiste õpilaste kodus. Mind ja mu venda võõrustasid kaks venda, kellest üks oli trummar ja teine kitarrist. Neil oli bänd, mis mängis rokiklassika kavereid. Meile oli see täiesti uus maailm,” meenutas noormees silmi avavat reisi. “Me polnud kunagi sellisel moel muusikat kuulanud ega mänginud.” Samuti nägid bändimehed poiste arvates lahedad välja. Kõik see ajendas vendi kogu suve tööd rügama, et siis preemiaks esimesed kitarrid soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles