Templis improviseerib Tallinna linnateatri näitleja

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnateatri näitleja Mart Toome ­võttis vastu improteatri Impeerium pakkumise.
Linnateatri näitleja Mart Toome ­võttis vastu improteatri Impeerium pakkumise. Foto: Improteater Impeerium

Improteater Impeerium kutsub lavale improvi­seerima armastatud Eesti näitlejaid. Sel sügisel paneb end proovile Tallinna linnateatri näitleja Mart Toome. Tuleval nädalal, 1. novembril sünnivad vahetult publiku silme all loomingulised sketšid ja huumorist pakatavad stseenid Pärnus kultuuriklubis Tempel.

Teatri projektijuhi Martha Liise Kapsta sõnutsi on Impeerium Eesti tuntud näitlejaid etendustesse kaasanud juba kolmel sügis- ja kevadhooajal. Eesmärk on peale publiku rõõmustamise koolitada näitlejaid improvisatsioonis, õpetada neile tehnikaid ja võtteid.

Koostööd on tehtud juba üle paarikümne näitlejaga, nende hulgas Argo Aadli, Ott Sepa, Inga Lunge, Marilyn Jurmani, Saara Kadaku, Indrek Ojari, Anne Veesaare, Elina Reinoldi, Margus Prangeli, Venno Loosaarega.

Linnateatri kolleegide soovitustest “Kuule, väga äge oli!” ja “Kindlasti mine, mööda külge maha ei jookse” sai Toome kinnitust, et kogemus on proovimist väärt.

Impeeriumi püsiliikmed on kutselised näitlejad Merilin Kirbits, Kati Ong, Mairi Tikerpalu, Maarika Mesipuu-Veebel, Tarvo Krall, Rauno Kaibiainen, Erki ­Aule ja Maarius Pärn, kes töötavad Eesti teatrite draamatruppides või tegutsevad vabakutselistena teatri-, tele- ja filmiprojektides. Peale näitlejate leiab improteatri ridadest muusikuidki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles