Kihnu kolis kaks vintsket emata jäänud siilipoissi

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siilibeebid leiti Tallinnast suure liik­lusega tee äärest emata.
Siilibeebid leiti Tallinnast suure liik­lusega tee äärest emata. Foto: Erakogu

Ühe kena juuli- kuise suvepäeva hommikul helises metsloomaühingu infotelefon. Helistas mees, kes andis teada, et leidis Tallinnas Skoone bastioni juurest kõnniteelt imepisikese siilipoja, kes ilmselt oli alla kukkunud umbes kahe meetri kõrguselt müürilt.

“Palusime tal siilipoja töö juurde kaasa võtta ja soojas hoida,” rääkis Eesti metsloomaühingu asutaja Kat­rin Idla. Loodusteadlane läks koos tütrega siilipoisile järele, kaasas mõnus pesa ja füsioloogiline lahus. Esmalt kontrolliti looma kehatemperatuuri ja anti süstlast kehasooja vedelikku. Siilipoeg oli vaevu kahenädalane ja kaalus 70 grammi.

Igaks juhuks mindi Skoone bastioni juurde tagasi, et kontrollida, ega seal mõni siilibeebi veel abi otsi. Sealt leiti teinegi, aga tema polnud kukkumist üle elanud. Süda ei andnud siiski rahu ja järgmisel päeval mindi veel tagasi, et kontrollida üle bastionipealne, kus kõrge rohi ja järsk serv. Sealt oligi eelmisel päeval leitud siilipoja vend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles