Pärnumaal juhtus päeva jooksul üle kümne liiklusõnnetuse, viga sai üks inimene (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmetsa külas Tööstuspargi teel sõitis lõuna paiku teelt välja kraavi puidukoormaga raskeveok.
Lemmetsa külas Tööstuspargi teel sõitis lõuna paiku teelt välja kraavi puidukoormaga raskeveok. Foto: Erakogu

Pärnumaal juhtus libedaks muutunud teedel päevaga 11 õnnetust ja viga sai üks inimene. 

Kõigi õnnetuste kohta ei pruugi politseil andmeid olla, sest plekimõlkimisi, kus inimesed viga ei saa ja õnnetuse põhjustaja on teada, lahendavad kindlustusfirmad.

Pärnu Postimehele on teada, et Pärnu linnas Audru osavallas Lemmetsa külas Tööstuspargi teel sõitis lõuna paiku kraavi puidukoormaga raskeveok. 

Pärnus Paide maanteel Reiu metsa bussipeatuses vedas teele risti kiskunud liinibuss pikali liiklusmärgi.

Pärnumaal anti selle sügise esimese suure lumesajuga politseile teada 11 liiklusõnnetusest. Pildil Pärnus K-rauta kaupluse juures juhtunud õnnetus.
Pärnumaal anti selle sügise esimese suure lumesajuga politseile teada 11 liiklusõnnetusest. Pildil Pärnus K-rauta kaupluse juures juhtunud õnnetus. Foto: Erakogu

Politsei- ja piirivalveameti vastutava politseiametniku Marko Ildi sõnutsi tuli lumesaju ja sellest tingitud muutlike teeolude tõttu liiklusõnnetusi ette peamiselt Lõuna-, aga ka Lääne-Eestis.

„Õnneks oli tegemist enamasti plekimõlkimisega. Täna toimus kõige enam liiklusõnnetusi Lõuna-Eestis: 35, neist kaks vigastatutega. Lääne-Eestis oli 15 õnnetust, mis seotud libedusega. Paljud neist jäänuks olemata, kui oleks valitud teeoludele vastav sõidukiirus või hoitud pikivahet,“ kinnitas Ild.

Ild märkis, et ilmateenistuse andmetel lume- ja vihmasadu jätkub. 

„Soovitan suverehvidega liiklusse mitte minna ja eriti ettevaatlik olla varastel hommikutundidel, sest külmakraadid muudavad märjad teed libedaks. Võimalusel jätke oma sõidud tegemata või kasutage ühistransporti. Jalakäijatele tuletan meelde helkuri kandmise kohustust, sest pimedal ajal ja halbade ilmaolude tõttu on nad sõidukijuhtidele raskesti märgatavad. Samuti on viimastel tundidel kõikjal Eestis tuulgi tugevnenud ja tulnud teateid sõiduteedele langenud puudest,“ lausus Ild.

Pärnus Paide maanteel Reiu metsa bussipeatuses sõitis lõõtsbuss uppi liiklusmärgi.
Pärnus Paide maanteel Reiu metsa bussipeatuses sõitis lõõtsbuss uppi liiklusmärgi. Foto: Lilli Tölp

Politsei soovitab kõigil üle vaadata sõidukite tuled ja kojamehed ja heitlikes ilmaoludes varuda kannatust. Talverehve võib kasutada 15. oktoobrist ja nendega sõita on kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini.

Teedel võis täna näha teehooldusmasinaid, kuid liiklejate arvates märkas neid vähe ja teed olid halvas seisus. 

Lund ja lörtsi asusid tõrjuma teehooldemasinad. Nagu suuremate sadude puhul tavaks pole kõik liiklejad libedustõrjega sugugi rahul.
Lund ja lörtsi asusid tõrjuma teehooldemasinad. Nagu suuremate sadude puhul tavaks pole kõik liiklejad libedustõrjega sugugi rahul. Foto: Erakogu

Pärastlõunal Pärnust Sinti sõitnud naine andis teede puhastamisele hävitava hinnangu. 

„Teed on väga kehvas olukorras. Tundub, et täna pole üldse lund lükatud ega libedustõrjet pandud,” jagas liikleja oma muljeid sõidust Pärnust Sindi poole. „Keerasime otsa ringi, sest sõita pole võimalik. Jälgede järgi on näha, et iga ristmik, teelt maha- ja pealepööramine on autojuhtidele tõsine katsumus. Täna ma enam masinat välja ei aja, sest tundub, et ka linnas pole teehooldust tehtud.”

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse teatel olid põhi- ja suuremad tugimaanteed pärastlõunal märjad või soolamärjad ja paljudes kohtades lumised. Tihedam lumesadu on läinud üle Lõuna-Eesti, kus on teedel rohkem lund ja sõiduolud eriti keerulised.

Ilmateate põhjal jätkub lume-, lörtsi- ja vihmasadu ja teedel püsib suur libedusoht!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles