Sauga külad hääletavad linnaga liitumise üle (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri eelviimasel nädalal avaneb Sauga alevi ja veel kuue sealtkandi küla elanikel võimalus avaldada arvamust, kas kodukoht peaks kuuluma Pärnu linna või Tori valla koosseisu. Mullu kevadel toimus liitumise pärast toonases Sauga vallas meeleavaldus.
Novembri eelviimasel nädalal avaneb Sauga alevi ja veel kuue sealtkandi küla elanikel võimalus avaldada arvamust, kas kodukoht peaks kuuluma Pärnu linna või Tori valla koosseisu. Mullu kevadel toimus liitumise pärast toonases Sauga vallas meeleavaldus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Novembri eelviimasel nädalal avaneb Sauga alevi ja veel kuue sealtkandi küla elanikel võimalus avaldada arvamust, kas kodukoht peaks kuuluma Pärnu linna või Tori valla koosseisu.

Kuus küla, mille elanike meelsust peale Sauga aleviku uuritakse, on Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu. Ankeedil saab vastata “jah” või “ei” küsimusele, kas ollakse nõus koduküla või -alevi arvamisega Pärnu linna koosseisu.

Tori vallavolikogu vaagis elanike arvamuse väljaselgitamise korda ­juunist. Volikogu esimees Enn Kuslap kinnitas, et arutlusel polnud see, kas küsitlus korraldada: selle toimumine on koalitsioonilepingus nii ehk naa kokku lepitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles