Pärnakas võitis Võitmatute mängudel juba teise medali

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebel Ergo Mets.
Veebel Ergo Mets. Foto: Eesti Kaitsevägi

Veebel Ergo Mets võitis Austraalias  Võitmatute mängude kergejõustikuvõistlustel oma teise medali, saades 400 meetri jooksus teise koha.

Mets püstitas finaalis isikliku rekordi 55.57. „Juba eeljooksus jooksin oma rekordi ja nüüd finaalis parandasin seda veel kord. Finaali läksingi mõttega medal koju tuua, see õnnestus, kahjuks oli üks konkurentidest täna veidi kiirem,“ rääkis ta.

Kergejõustikustaadionil teenitud medal oli Metsale Austraalias juba teine, paar päeva varem võitis ta pronksise autasu ergomeetril nelja minuti sõudmises.

Oma võistlusklassides teenisid Võitmatute mängudel kettaheites pronksi veebel Ott Jõesaar ja nooremveebel Rene Hinrikus.

Teistest Eesti võistlejatest saavutas nooremseersant Madis Põri kuulitõukes viienda ning kettaheites kaheksanda koha. Veebel Egerd Erreline oli kettaheites neljas ja kuulitõukes kuues ning nooremveebel Hannes Vilba 100 meetri jooksus seitsmes.

Veebel Ergo Mets võitis Austraalias toimuvate Võitmatute mängude kergejõustikuvõistlustel 400 meetri jooksus teise koha.
Veebel Ergo Mets võitis Austraalias toimuvate Võitmatute mängude kergejõustikuvõistlustel 400 meetri jooksus teise koha. Foto: Eesti Kaitsevägi

Võitmatute mängud ehk Invictus Games on 2014. aastal Suurbritannia prints Harry ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Idee sai alguse, kui Harry külastas USAs vigastatud veteranidele mõeldud spordivõistlust ja soovis luua samasuguse rahvusvahelise võistluse. Invictus tähendab ladina keeles võitmatut.

Austraalias võistlevaid eestlasi on sel aastal 15. Nende hulgast leiab nii tegevteenistuses kui tsiviilellu naasnud veterane. Eestlased osalevad paljudel aladel, näiteks ujumine, jalgrattasõit, kergejõustik ja purjetamine. Selle aasta mängudelt on eestlased võitnud viis medalit. Mullu võitsid eestlased kaheksa medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles