Pärnu linnaorkestri juubelihooaeg jätkub virtuoosidega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Kalle Randalu kannab pärnakatega ette ühe uhkema klaverikontserdi, mis eales kirjutatud.
Pianist Kalle Randalu kannab pärnakatega ette ühe uhkema klaverikontserdi, mis eales kirjutatud. Foto: Kaupo Kikkas

Homme Pärnu kontserdimajas ja päev hiljem Tartu Vanemuise kontserdimajas liituvad Pärnu linnaorkestriga laval pianist Kalle Randalu ja dirigent Risto Joost. “See on harukordne võimalus näha esinemas kaht oma ala tippu, kes pühenduvad muusika esitamisele kogu hingega,” lausus linnaorkestri toimetaja Carine Isand.

Randalu on rahvusvaheliselt tuntud pianist, kelle repertuaari kuulub üle 50 klaverikontserdi, ta on salvestanud muusikat üle 13 LP ja 40 CD tarbeks.

Joost on rahvusvaheliselt tegev nii ooperi- kui kontserdilaval, juhatades nii orkestreid kui kõrgelt hinnatud koore.

Pärnu linnaorkestri kontserdil “Õhtu virtuoosidega” kõlab Saksa armastatud heliloojate Carl Philipp Emanuel Bachi, Ludwig van Beethoveni ja Johannes Brahmsi looming.

“Muusikalises mõttes on tegemist erksate teostega, ei midagi raskepärast. Kava on õhuline ja tantsuline, täis lusti ja ilu,” kommenteeris Joost.

Randalu sõnutsi on esitusele tulev Beethoveni viies klaverikontsert üks uhkemaid ja kaunimaid klaverikontserte, mis eales kirjutatud. “On suur au ja rõõm sellist muusikat mängida,” kinnitas pianist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles