Siim Kiisler: Metsanduses algab lahenduste otsing

Siim Kiisler
, keskkonnaminister (Isamaa)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsanduse arengukava peab andma selge vastuse, kuidas on Eestis metsa raiumisega: kas raiutakse nii, et laastud lendavad, raiutakse vähe või mõistlikult?
Metsanduse arengukava peab andma selge vastuse, kuidas on Eestis metsa raiumisega: kas raiutakse nii, et laastud lendavad, raiutakse vähe või mõistlikult? Foto: Urmas Luik

Keskkonnaministeerium teeb lähiajal ­valitsusele metsanduse uue arengukava koostamise ettepaneku. See arengukava on dokument, mille järgi korraldatakse meie metsandust kogu järgmise kümnendi jooksul.

Ettevalmistustööd metsanduse 2021.–2030. aasta arengukava koostamiseks algasid tänavu märtsis, kui moodustasime ekspertidest ja huvirühmade esindajatest töörühma, kogumaks kokku metsanduses lahendamist vajavad probleemid ja sõnastamaks arengukava koostamise eesmärgid.

Arengukava ette valmistanud alamtöörühmades sõnastati 101 probleemi, millest valiti välja kümmekond põhimuret. Neist paljud käsitlevad ­sama teemat eri vaatenurkadest. On märkimisväärne, et eri huvirühmade esindajad suutsid kokku leppida pea kõigis tähtsamates probleemides. Lahkarvamusi tekkis vaid ühes: kas Eestis raiutakse metsa liiga palju, parasjagu või liiga vähe?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles