Pärnu muuseumis avatakse rahvarõivaste püsinäitus

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga kolme–nelja kuu tagant hakkab Pärnu muuseumis rahvarõivanäitus uuenema.
Iga kolme–nelja kuu tagant hakkab Pärnu muuseumis rahvarõivanäitus uuenema. Foto: Erakogu

Reedel kell 16 avatakse Pärnu muuseumis rahvarõiva nõuandekodade võrgustiku püsiekspositsioon, milles iga kvartali tagant näeb eri kihelkondade rahvariideid.

Avamisel saavad sõna ja küsimustele vastavad raamatu “Pärnumaa rahvarõivad” autorid Ülli Kont, Inna Raud ja Anu Randmaa.

Muuseumi ekspositsioonis olevasse talutuppa kolivad uued asukad: senise napi sisustuse asemel hakkavad tillukest ruumi elustama Pärnumaa kihelkondade rahvarõivaste komplektid.

Iga kolme–nelja kuu tagant komplektid vahetuvad.

Kihelkondade rahvarõivaste väljapaneku idee taga seisab MTÜ Rahvarõivakoda eesotsas Randmaaga, kes seisab hea selle eest, et igas maakonnas oleks nõukoda, mis omakandi inimestel aitab kergemalt kätte saada infot rahvariiete komplekteerimise ja valmistamise kohta.

Pärnumaa nõukoja asukohaks saab Pärnu muuseum. Talutoa rõivakomplekte näeb iga ekspositsioonikülastaja, suur hulk originaalesemeid asub aga fondis, mida on võimalik kokkuleppel uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles