Kohus karistas magamistoa kapis kanepit kasvatanud noormeest (5)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikud kanepitaimed.
Ebaseaduslikud kanepitaimed. Foto: Pärnu maakohus

Pärnu maakohus tunnistas täna 20aastase Erki süüdi kanepi ebaseaduslikus kasvatamises, karistades teda kriminaalkorras kuuekuulise tingimisi vangistusega.

Erkile esitati süüdistus kahe kanepitaime ebaseaduslikus kasvatamises magamistoa kapis. Taimede kasvatamine seisnes neile sobivate tingimuste loomises, näiteks päevavalguslambi paigaldamises ja kastmises, et saada narkootilist ainet.

Maakohus mõistis Erkile karistuseks kuus kuud vangistust, mille jättis täitmisele pööramata, kui ta ei pane aastase katseaja jooksul toime tahtlikku kuritegu.

Katseajal peab mees alluma kriminaalhooldaja järelvalvele ja tal ei ole või olla narkootilisi või psühhotroopseid aineid, niisamuti ei tohi ta neid tarvitada.

Kohtueelses menetluses tunnistas Erki tegu ja avaldas kahetsust. Kohus konfiskeeris kanepitaimed ja määras need hävitamisele. Menetluskuluna mõistis kohus välja 954 eurot.

Kohus arutas asja kokkuleppemenetluses. Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul otsuse avalikult teatavakstegemisest. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles