Noored sumokad naasid Euroopa meistrivõistlustelt medalitega

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased Euroopa noorte sumomeistrivõistlustel.
Eestlased Euroopa noorte sumomeistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Reedest pühapäevani toimusid Rakvere spordihallis Euroopa noorte sumomeistrivõistlused, kus võistlesid edukalt kaks Pärnumaa noort Kristyn Pihelgas ja Eerik Pank Lääneranna vallast.

Pihelgas tuli koju U18 naiskondliku kullaga ning Pank U18 meeskondliku hõbeda ja U16 meeskondliku kuldmedaliga.

Naiste U18 kuni 65 kilogrammi kaaluklassi individuaalarvestuses tuli RJK Leolas treeniv Pihelgas seitsmendaks.

Tema klubikaaslane Pank võistles aga nii U16 üle 95 kilogrammi kui ka U18 kuni 110 kilogrammi kaalukategoorias, saavutades mõlemas individuaalvõistluses viienda koha.

“Olen tulemustega väga rahul,” ütles noorte treener Janar Sõber. “Sumo ei ole ju nende põhiala. Kristyni puhul andis individuaalarvestuse tulemuses tunda tõsiasi, et tal on veel vähe kogemust, kuid naiskondlik kuld on ju igati korralik saavutus. Eerik oli aga kaks nädalat enne meistrivõistlusi laagrites ja tema tulemus on samuti väga hea. Ankrumehena tegi ta võistlusel täpselt seda, mida vaja, ja sealt see meeskondlik kuld tuligi,” rääkis Sõber.

Juhendaja sõnutsi oli tal hea meel näha, et Eestit esindanud võistkonnad olid nii võimekad kui ka motiveeritud. “Kõige vähem sooviti võistelda üksteise vastu ja kõikides matšides elati teineteisele tugevalt kaasa, ergutati ja motiveeriti: täpselt nii, nagu see peaks ühes tugevas meeskonnas olema,” kiitis Sõber võistlejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles