Pärnu volinikud tahavad tselluloositehase eriplaneeringust sotti saada (3)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja arvates peab kohalikku elu puudutavate otsuste puhul olema siinsetel inimestel sõnaõigus.
Andres Metsoja arvates peab kohalikku elu puudutavate otsuste puhul olema siinsetel inimestel sõnaõigus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu ülehomsel istungil tuleb arutlusele, kas tselluloositehase kavandamisel on ainuvõimalik riigi eriplaneering või ka mõni muu planeeringuliik, mis kohalikule omavalitsusele annaks suurema otsustusõiguse.

Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja sõnade kohaselt küsib valitsus varem või hiljem Pärnu arvamust Saarde valla nõustuva otsuse kohta, mis lubab nende territooriumil riigi eriplaneeringut.

Metsoja seletas, et esmalt püütakse aru saada, mis elukas see riigi eriplaneering üldse on, sest Eestis pole seda kordagi varem tehtud. Sestap tutvustavad volikogu ülehomsel istungil rahandusministeeriumi spetsialistid planeeringuseadust. “Et enne, kui midagi otsustama hakata, volinikud saaksid aru, mida nad otsustavad,” põhjendas Metsoja, lisades, et hiljem võib olla üsna keeruline sekkuda või midagi muuta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles