Õiguskantsler vaagib ajakirjanike väljasaatmist

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsleri büroo kommunikatsioonijuhi Janek Lutsu andmetel võtab õigusliku hinnangu andmine ­aega umbes kuu.
Õiguskantsleri büroo kommunikatsioonijuhi Janek Lutsu andmetel võtab õigusliku hinnangu andmine ­aega umbes kuu. Foto: Toomas Tatar

Pärnu Postimees palus õiguskantsleril anda hinnang, kuivõrd põhjendatud oli Saarde vallavolikogu otsus hääletada tselluloositehase eriplaneeringu ja uuringute lubamise üle kinniste ­uste taga.

Sealse volikogu esimees Kadri-­Aija Viik andis 17. oktoobri hommikul ­enne istungit reporterile teada, et kuulutab hääletuse kinniseks. Ta pidas ajakirjanike ja ülejäänud huviliste ­väljasaatmist istungisaalist vajalikuks, et volinikud ei tunnetaks survet ning saaksid rahulikult mõelda ja otsustada. Päevakorrapunkti tutvustuse jättis ta avatuks, seal tegid ettekande tselluloositehast arendava Est-For Invest OÜ esindajad Aadu Polli ja Margus Kohava.

Nii läkski: pärast naabervalla vallavanema Karel Tölbi sõnavõttu kuulutas Viik viieminutise pausi ja lausus: “Selleks, et volikogu oleks otsustes võimalikult mõjutamata ja sõltumatu, palun külalistel välja minna.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles