Uue töökorralduse tõttu vajab Pärnu toidupank senisest nooremaid abikäsi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank vajab õhtusele ajale ülemineku tõttu nooremaid abikäsi.
Toidupank vajab õhtusele ajale ülemineku tõttu nooremaid abikäsi. Foto: Urmas Luik

Järgmisest esmaspäevast muudab Pärnu toidupank lahtiolekuaja päevasest õhtuseks, mille tõttu asutus vajab 18–65aastaseid vabatahtlikke.

“Rimi kaupluste kett on hakanud õhtuti toidupangale väljastama “kõlblik kuni” viimase kuupäeva kaupa. Veterinaar- ja toiduamet lubab neid toiduaineid toidupangal väljastada kehtival kuupäeval, seega asutus kogub 21–23 viimase kuupäeva kauba toidupanka ja me peame need väljastama samal päeval. Maxima XXX liitub samuti ülejääkide äraandmisega õhtuti,” rääkis Pärnu toidupanga koordinaator Erika Kukk.

Kukk loodab, et see on ajutine ebamugavus, kuna Eesti toidupank peab läbirääkimisi veterinaar- ja toiduametiga “kõlblik kuni” toidu säilitamiseks külmutatult. “Praegu pole see variant seaduslik. Kuna peredel on keeruline tulla hilja õhtul kodust välja toitu tooma, kutsume üles üksikvanemaid koopereeruma, et kordamööda üksteist aidata,” ütles ta.

Nüüdne olukord on Kuke sõnutsi tekitanud Pärnu toidupangalegi suure mure. Kui siiani väljastasid toiduabi pensionieas vabatahtlikud, vajab toidupank hilisel ajal nooremapoolseid, 18–65aastaseid.

Priitahtliku puhul kõige olulisem on töögraafikust kinnipidamine ja see, et tervis lubaks kaste tõsta. Koormus on üks õhtu nädalas ja kaks inimest vahetuses. Soovijad saavad toidupangaga ühendust aadressil erika.kukk@gmail.com, telefonil 566 48484.

5. novembrist on toidupank avatud nimekirjas olevatele peredele ja üksikutele naistele-meestele esmaspäevast neljapäevani 21–23.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles