Kolm Pärnumaa muusikut pürib vabariigi pillimeheks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aidas toimub 9. novembril esimest korda vabariigi pillimehe konkurss.
Pärimusmuusika aidas toimub 9. novembril esimest korda vabariigi pillimehe konkurss. Foto: Viljandi pärimusmuusika ait

Täna lõppes registreerumine ajaloolisele vabariigi pillimehe konkursile, kuhu laekus 30 avaldust, millest kolm esitati Pärnumaalt.

Pärnumaad esindavad MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskuse korraldataval võistlusel lõõtspillimängija Andreas Jürimäe ja õdedest viiuldajad Regina ja Maria Mänd.

“Konkursi käigus selgitame välja eheda vabariigi pillimängija. Üks õige pillimängija on hinnatud igas seltskonnas ja seda läbi aegade. Hea pillimängija tunnus on loomulikult pillimänguoskus, aga see ei ole ainus ja alati kõige olulisem omadus,” rääkis pärimusmuusika keskuse kommunikatsioonijuht Heli Luik. “Mõnikord on see õige mängija hoopis äärmiselt hea karisma ja jutuga, teinekord on parimal eriliselt isiklik ja intiimne suhe pilliga, kolmandal aga erakordne traditsioonide tundmine, veenmisoskus ning funktsionaalsus ehk võime mängida just tantsuks.”

Kontsertvõistlust hindab ja finalistid valib žürii: Celia Roose, Tuule Kann, Heino Sõna, Ants Taul ja Tarmo Noormaa. Kuid vabariigi pillimehe valib finaalis publik.

Kõik 30 nominenti astuvad lavale 9. novembril, mil toimub suurejooneline kogu päeva kestev pidu. Auhinna annab üle Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Peale aupaiste on konkursi auhinnad vabariigi pillimehe hõbemärk, Eesti kultuurkapitali 1000eurone stipendium, soolokontsert XXVII Viljandi pärimusmuusika festivalil ja esinemine isadepäevakontserdil Tallinna lauluväljakul 11. novembril 2018.

Kontsertvõistlusele pääseb publik tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles