Audru vallas loodi naabrivalve sektor

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal Audru vallas loodi eile valla esimene naabrivalve sektor Randlane, mis hõlmab 21 majapidamist ja Lindi lasteaia-algkooli.

Eile ennelõunal kirjutasid vallavalitsuses naabrivalve koostöölepingule alla Audru vallavanem Siim Suursild, Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets, Eesti naabrivalve tegevjuht Indrek Randma, Randlase naabrivalve sektori vanem Sille Kokamägi ja Lindi lasteaia-algkooli direktor Kaire Narva.

Randlase sektorivanemaks saab Sille Kokamägi. Tavaliselt koosneb naabrivalve piirkond ehk sektor kortermajadest ja/või eramutest, seekord võeti kampa ka avalik-õiguslik Lindi lasteaed-algkool.

Lasteaia-algkooli direktori Kaire Narva sõnutsi ajendas naabrivalvega liituma tõik, et lasteaia maja on ühtlasi külakeskus ja seal töötavad ühe katuse all nii lasteaed, algkool, raamatukogu kui rahvamaja – seega on inimeste läbivool päevas päris suur.

„Ei tahaks kellegi jaoks territooriumi sulgeda lihtsalt sellepärast, et mõni noor ei oska asju hoida ja läheb teinekord paha peale välja,“ selgitas Narva. „Olles maapiirkond, on kõige tõhusam ikkagi see, kui omainimesed silma peal hoiavad ja ühiselt vastutust jagavad.“

Neljapoolne koostööleping on naabrite, politsei, kohaliku omavalitsuse ja Eesti naabrivalve ühingu ühine kokkulepe ja tahteavaldus piirkonnas turvalisuse ja heakorra tagamiseks. Leping ei anna osalistele lisaõigusi, kuid selgitab nende kohustusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles