Noored maadlejad naasid Prahast medalitega

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan-Lauri Mölder saavutas noorte kehakaalus kuni 52 kilogrammi teise ja kehakaalus kuni 48 kilogrammi kolmanda koha.
Stefan-Lauri Mölder saavutas noorte kehakaalus kuni 52 kilogrammi teise ja kehakaalus kuni 48 kilogrammi kolmanda koha. Foto: Rjk Leola

26.–27. oktoobrini vältasid Tšehhis Kreeka-Rooma maadlusvõistlused Praha Wrestling Open, kus osalesid Stefan-Lauri Mölder (Leola raskejõustikuklubi) ja Andreas Välja (Leo maadlusklubi), kes jõudsid pjedestaalile. 

Mölder saavutas U13 eaklassi kuni 52 kilogrammi kaalukategoorias teise ning U15 klassi kuni 48 kilogrammi kategoorias kolmanda koha. Välja tuli noorte kuni 57 kilo klassis kategoorias pronksile.

Andreas Välja maadlusklubist Leo saavutas noorte kehakaalus kuni 57 kilogrammi 3. koha.
Andreas Välja maadlusklubist Leo saavutas noorte kehakaalus kuni 57 kilogrammi 3. koha. Foto: Maadlusklubi Leo

“Stefan-Lauri oli esimest korda omapäi, kuid ta sai siiski hästi hakkama,” kiitis isa Kainer Mölder. “Ta tegi kaasa kahes vanuserühmas: U13, mis on tema õige vanusegrupp, ja U15, kus on paar aastat vanemad poisid.”

U13 eaklassi kuni 52 kilo kaalukategoorias võistles Leola klubi esindaja Mölder kolmes alagrupimatšis, kus ta võitis Saksa, Poola ja Tšehhi vastaseid seljavõitudega.

Finaalis läks Mölder kokku teises alagrupis puhta töö teinud Horvaatia poisiga, kellele ta pidi lõpuks 3:0 alla vanduma.

U15 klassis kuni 48kiloste seas maadles Mölder neljal matšil, millest ühe võitis seljavõiduga. Kolmanda koha nimel käis tihe rebimine: vastastel oli samuti kolm kaotust ja üks võit, kuid otsustavaks sai just Möldri seljavõit, mis tähendas noormehele pronksi.

“Praegu treenib Stefan sel nädalavahetusel, 2.–4. novembril Rootsis Västeråsis toimuvaks rahvusvaheliseks turniiriks Mälarcupen, kus on juba registreerunud 794 osalejat. Tuleb raske võistlus, sest Stefani kaalus on juba kuus Ameerika poissi, kuid elame näeme,” rääkis isa.

Stefan-Lauri Mölderi matše on võimalik näha ka RJK Reola youtube kanalilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles