Noorrattur kuulub Euroopa tippu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi spordikoolis Karlo Aia ja Kaido Juuriku käe all treeniv Laura Lizette Sander viis eile linnavalitsusse võistlussärgi, tänamaks raadi toetuse eest. Fotol linnapea Romek Kosenkraniusega.
Pärnu Kalevi spordikoolis Karlo Aia ja Kaido Juuriku käe all treeniv Laura Lizette Sander viis eile linnavalitsusse võistlussärgi, tänamaks raadi toetuse eest. Fotol linnapea Romek Kosenkraniusega. Foto: Erakogu

Koduses konkurentsipuuduses sõitis Pärnu Kalevi spordikooli 14aastane rattur Laura Lizette Sander teist aastat järjest võrdlema end Euroopa tippudega.

Septembri viimasel päeval edestas pärnakas Eesti cyclocross’i karikasarja teisel etapil Suure-Jaanis vanemate tüdrukutega võisteldes lähimat konkurenti ligemale kahe minutiga.

“Need võistlused ei paku arengu mõttes meile midagi ja pakkisime asjad, et minna karukoopasse,” selgitas noorsportlase treenerist isa Marek Sander, miks rännati taas rattakrossi Mekasse ehk Hollandisse ja Belgiasse. Tänavu loobuti kodukamaral Eesti meistrivõistlustestki, nii cyclocross’is kui maanteesõidus, kuna sihid on palju kõrgemad.

Paikuse põhikooli 8. klassi tüdruku esimene mõõduvõtt toimus Hollandis Gietenis cyclocross’i sarja Superprestige’i avaetapil. See on maailmakarikasarja järel populaarsuselt teine rattakrossisari, kus võistlevad maailma tipud. Samadel etappidel korraldatakse võidusõite noortelegi.

Avaetapil osales kuni 17aastaste vanusegrupis üle 40 tüdruku. Marek Sanderi sõnutsi oli sealne võistlus vägevaim, kus seni käidud: sissepääs kaelakaartidega, kindlad soojendusajad. Ühesõnaga: tippkorraldus. ”Tasuks Laurale neljas koht ja palju kiitust konkurentidelt. Esimesed kolm käisid isegi dopingukontrollis,” rääkis sportlase isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles