Mootorimüra hakkavad leevendama ärihooned

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringraja müratase lähiümbruses ületab terviseameti hinnangul normi, tulevikus peaksid seda alandama kavanda­tavad ärihooned.
Audru ringraja müratase lähiümbruses ületab terviseameti hinnangul normi, tulevikus peaksid seda alandama kavanda­tavad ärihooned. Foto: Mailiis Ollino

Sel suvel mõõtis terviseamet mürataset Audru ringraja ääres. Mõõtmistulemuste kohaselt ületas müra normi ja amet soovitas rajada planeeringus ette nähtud müratõkked. Haldaja sõnutsi on kõik nõutu aga juba tehtud ja plaanis ärihoonete ehitus.

Terviseameti füüsikalabor mõõtis Audru ringraja müra 29. ja 30. juunil. Mõõtepunkte oli uuringus kolm: rajast 275, 1300 ja 1625 meetri kaugusel. Selgus, et ringrajast 275 meetri kaugusel eramu hoovis küündis müratase suviste treening- ja võistlussõitude ajal 52,1–63,5 detsibellini ehk oli kaks kuni 13 detsibelli lubatust kõrgem. Kaugemal jäi müratase normi piiridesse.

Osaühingu Rada esindaja Andres Hall aga leidis, et terviseamet on teinud müra piirnormi suuruse väljatoomisel vea, kuna elamualadel ja päevasel ajal pole see 50, vaid 60 detsibelli. Samuti osutas Hall, et omavalitsusega kooskõlastatud üritustel võib müra olla kümne detsibelli võrra lubatust suurem. Nii on Halli seisukoht, et müra ei ületanud normi ja see on võrreldes mõne aasta taguse ajaga nõrgem tänu firma rajatud lisatõketele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles