Toetav kogukond aitab raha säästa

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki Kogumispäeviku gruppi kuulub üle 22 000 liikme, kes kõik soovivad oma rahaasjad kontrolli alla saada.
Facebooki Kogumispäeviku gruppi kuulub üle 22 000 liikme, kes kõik soovivad oma rahaasjad kontrolli alla saada. Foto: Karoliine Aus

Eesti elanike finantskäitumist iseloomustab elu palgapäevast teiseni, säästude nappus ja rahaasjade korraldamine vaid mälu abil.

“Eestlastel on olemas baasteadmised õigetest rahaasjade ajamise ja planeerimise viisidest, kuid need ei väljendu igapäevases finantskäitumises,” seletas Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juht Kati Voomets. Sellest lähtudes saigi loodud Facebooki grupp Kogumispäevik.

Kogumispäeviku eesmärk on koondada inimesed, kes soovivad raha säästa ja hoida motivatsiooni, jõudmaks eesmärkideni. Grupis jagatakse säästunippe ja ammutatakse inspiratsiooni rühmakaaslastelt. Ühtlasi jagab Swedbanki meeskondki infot ja tõstab esile aktuaalseid teemasid. “Kuna grupis valitseb positiivne ja toetav õhkkond, on inimesed oma rahaasjadest rääkides väga avatud,” rõõmustas Voomets. “Nad jagavad hea meelega nõuandeid ja nippe, kuidas raha säästa.” Kogumispäevik ei ole ühekorraprojekt, vaid kogukond. “Plaanime jätkata rahatarkuste edasiandmist ka järgmisel aastal,” kinnitas Voomets ja julgustas inimesi veel praegugi liituma. Juba on kommuuniga ühinenud üle 22 000 inimese, kellest 90 protsenti aktiivsed. Pärnakaid on seal ligikaudu 1000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles