Merekarude särav hooaeg: Euroopa ja maailmameistritest maailmaränduriteni

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinn on kahekordne juunioride jääpurjetamise maailmameister.
Rasmus Maalinn on kahekordne juunioride jääpurjetamise maailmameister. Foto: Robert Hajduk

Homme õhtul lõpetavad kodulinna purjetajad pika ja sündmusrohke võistlushooaja traditsioonilise koosistumisega, kus tunnustatakse parematest parimaid ja peetakse plaane järgmiseks aastaks.

“Lõppenud hooaega võib julgelt nimetada viimaste aastate edukaimaks,” rääkis Pärnu jahtklubi tegevjuht Raiko Lehtsalu. “Meie noored võitsid Euroopa ja maailmameistritiitleid ja vähemkirkaid medaleid nii talvel kui suvel. Avamerepurjetajate au hoidsid rahvusvahelises konkurentsis taas kõrgel Sugari ja Katariina II meeskond. Kirss tordil on kahtlemata meie vaprad ümber maailma purjetajad.”

Pärnakate medalisadu algas veebruari esimesel nädalal, kui 18aastane Rasmus Maalinn võitis Leedus Rekyva järvel DN-klassi jääpurjetamise juunioride maailmameistrivõistlused ja noorte Ice Optimist-klassis krooniti tüdrukute maailmameistriks 13aastane Lisbeth Taggu. Kolm päeva hiljem Riias Kiši järvel Euroopa meistrivõistlustel pani Maalinn taas oma paremuse veenva ülekaaluga maksma ja Taggu seilas lõunanaabrite jääväljal Vana Maailma piigade seas poolatari Maria Konarzewska järel hõbemedalivääriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles